Överfallslarm från Sensorem ökar tryggheten på arbetsplatsen

Sensorem trygghetslarm ensamarbete

Fysisk larmknapp

Om överfallslarmets fysiska panikknapp trycks ner i tre sekunder rings användarens larmmottagare upp i fördefinierad ordning och sms + larmnotis skickas till larmmottagare.

Personlarm för äldre

Inbyggd högtalartelefon med tvåvägskommunikation

Överfallslarmet har inbyggt SIM-kort och vid larm rings larmmottagare automatiskt upp med klockans högtartelefon. Möjlighet finns att även ringa direkt till klockan.

Sensorem överfallslarm gps

Snygg och diskret

Smartklockan är snygg och diskret – inget som antyder att den innehåller ett överfallslarm med gps.

Sensorem personlarm ensamarbete

Överfallslarmet fungerar överallt och kan användas överallt

Smartklockan kommunicerar via mobilnätet och fungerar överallt i hela EU, Norge, Schweiz samt Storbritannien (samt i fler länder såsom Australien, Israel och USA om ni kontaktar Sensorem innan avresa). Klockan är vattentät och kan användas överallt.

Larmkedjan ger extra trygghet på arbetsplatsen

trygghetslarm anhöriga

Enkelt att lägga in larmmottagare

Ni väljer enkelt vilka som läggs in som larmmottagare samt vilken ordningsföljd dessa ska ringas upp i. Det enda som behövs för att lägga till en larmmottagare är dennes telefonnummer och e-postadress och upp till fem larmmottagare kan läggas in. Larmmottagare kan vara vem som helst exempelvis egen larmcentral, platschef, vakthavande befäl eller medarbetare på samma avdelning.

Personlarm barn

Skräddarsydd larmkedja

Om den fysiska panikknappen trycks ner i tre sekunder rings larmmottagare automatiskt upp i fördefinierad ordning och sms + larmnotis skickas till larmmottagare. Telefonväxeln är skräddarsydd och känner av om en telefonsvarare svarar och kopplar då samtalet vidare till nästa larmmottagare. Larmkedjan kan anpassas efter behov så att larmet exempelvis går direkt till en extern larmcentral eller att larmet går till samtliga anhöriga samtidigt där den som svarar först blir den som tar emot larmet.

Säkerhetslarm hot

Sensorems larmcentral besvarar larm

Om ingen larmmottagare svarar kopplas samtalet till Sensorems larmcentral som är öppen dygnet runt alltid! Användaren pratar med larmcentralen från klockans högtalartelefon och samtalet kopplas vidare till SOS Alarm om situationen är akut. SOS Alarm kan sedan skicka ut hjälp såsom polis eller ambulans.

Trygghetslarm anhöriga

App för larmmottagare

Användarens larmmottagare laddar ner Sensorems app i App Store eller Google Play Store. Från appen kan larmmottagare följa användarens GPS-position i realtid och får larmnotis om användaren skulle larma.

Överfallslarmet har GPS och ringer upp larmmottagare med klockans inbyggda högtalartelefon

Larmknapp för äldre

1. Användaren trycker på smartklockans larmknapp.

GPS larm

2. Sms + larmnotis skickas till användarens larmmottagare.

trygghetslarm för äldre

3. Användarens larmmottagare rings automatiskt upp i fördefinierad ordning med klockans inbyggda högtalartelefon.

larmknapp för äldre

4. Larmmottagare kan agera och säkerställa att användaren får hjälp.

Säkerhetslarm för äldre 2

5. Om ingen larmmottagare svarar kopplas samtalet till Sensorems larmcentral som agerar (öppet dygnet runt, alltid).

Funktioner särskilt utformade för att skydda vid ensamarbete eller vid arbete i hotfulla situationer

Larmknapp för äldre

Fysisk panikknapp

Om överfallslarmets fysiska panikknapp trycks ner i tre sekunder rings användarens larmmottagare upp i fördefinierad ordning och sms + larmnotis skickas ut till larmmottagare.

trygghetslarm för äldre

Inbyggd högtalartelefon

Smartklockan har inbyggt SIM-kort och ringer upp larmmottagare automatiskt vid larm med tvåvägskommunikation (användare pratar direkt med larmmottagare genom klockans högtalartelefon). Larmmottagare kan också ringa direkt till klockan även när det inte är en larmsituation.

Sensorem gps halsband

Inaktivitetslarm

Anhöriga blir varnade med larmnotis och sms om klockan varit stilla under valda tidsperioder. Denna funktion säkerställer att anhöriga blir varnade om någonting allvarligt inträffat, men användaren inte haft möjlighet att trycka på larmknappen.

GPSklocka

Kopplad till larmcentral

Om larmmottagare inte kan ta emot larmet kopplas det till Sensorems larmcentral som är öppen dygnet runt alltid.

Sensorem gps personlarm

Automatiskt svar

I Sensorem-appen kan larmmotagare ställa in att klockan ska svara automatiskt när någon ringer till den.

Trygghetslarm för äldre

Kvittering av mottaget larm

Om användaren larmar så besvaras larmet antingen av anhöriga eller av Sensorems larmcentral. Bekräftelse skickas ut med sms till samtliga anhöriga avseende vem som tagit emot larmet.

GPS larm

Realtidsposition och geostaket

Larmmottagare ser användarens position i realtid på en karta i Sensorem-appen och mottar larm om användaren lämnar den markerade säkerhetszonen (ställs in i Sensorem-appen).

Läs mer om realtidsposition och geostaket här!

Trygghetslarm för äldre

Skräddarsydd telefonväxel med tidsinställning

Överfallslarmet har en skräddarsydd telefonväxel som känner av om en telefonsvarare svarar och kopplar då samtalet vidare till nästa anhörig. Det går att tidsinställa växeltjänsten så att larmet går till specifika larmmottagare vid vissa tider.

Sensorem gps armband

Fungerar överallt

Överfallslarmet fungerar överallt i hela EU, Norge, Schweiz samt Storbritannien (samt i fler länder såsom Australien, Israel och USA om ni kontaktar Sensorem innan avresa). Klockan fungerar överallt där den har mobiltäckning.

 

Exempel på kunder som valt överfallslarm från Sensorem

Vanliga frågor om överfallslarm