Personlarm från Sensorem ökar
tryggheten på arbetsplatsen

Ikon_medicin_5

Snabb leverans och enkelt att komma igång

Beställ direkt via hemsidan eller ring oss. Er beställning levereras inom tre dagar och larmet är färdigt att användas direkt!

Telefonbok

Dedikerat kundserviceteam tillgängligt när ni behöver hjälp

Sensorem finns tillgängliga på telefon, chatt eller e-mail när ni behöver oss.

1 Gratis 1

Allting ingår i tjänsten – inga tillkommande kostnader

Allting ingår i tjänsten så om ni exempelvis behöver byta ut en enhet så ordnar vi detta utan extra kostnad.

Högtalartelefon_2

Snygg och diskret larmklocka med tvåvägskommunikation

Inget som antyder att klockan innehåller ett larm. Klockan har inbyggd högtalartelefon så användare och larmmottagare kan prata med varandra direkt genom klockan.

Personlarmet har överfallslarm gps och är kopplad till larmcentral

Aktivera larm

1. Användaren trycker på smartklockans överfallslarm.

GPS larm

2. Sms + larmnotis skickas till användarens anhöriga.

Högtalartelefon_2

3. Användarens anhöriga rings automatiskt upp i fördefinierad ordning med klockans inbyggda högtalartelefon.

larmknapp för äldre

4. Anhöriga kan agera och säkerställa att användaren får hjälp.

Säkerhetslarm för äldre 2

5. Om ingen anhörig svarar kopplas samtalet till Sensorems larmcentral som tar emot larmet och agerar (öppet dygnet runt, alltid).

Personlarmet är diskret och har inbyggd högtalartelefon

Överfallslarm privatperson

Fysisk larmknapp

Om personlarmets fysiska panikknapp trycks ner i tre sekunder rings användarens larmmottagare upp i fördefinierad ordning och sms + larmnotis skickas till larmmottagare.

Sensorem personlarm för äldre

Inbyggd högtalartelefon med tvåvägskommunikation

Personlarmet har inbyggt SIM-kort och vid larm rings larmmottagare automatiskt upp med klockans högtartelefon. Möjlighet finns att även ringa direkt till klockan.

Sensorem överfallslarm gps

Snygg och diskret

Smartklockan är snygg och diskret – inget som antyder att den innehåller ett personlarm med gps.

Sensorem personlarm privatperson

Personlarmet fungerar överallt och kan användas överallt

Smartklockan kommunicerar via mobilnätet och fungerar överallt i hela EU, Norge, Schweiz samt Storbritannien (samt i fler länder såsom Australien, Israel och USA om ni kontaktar Sensorem innan avresa). Klockan är vattentät och kan användas överallt!

Se video som förklarar larmkedjan här.

Exempel på kunder som valt personlarm från Sensorem

Funktioner särskilt utformade för att skydda vid ensamarbete eller vid arbete i hotfulla situationer

Aktivera larm

Fysisk panikknapp

Om personlarmets fysiska panikknapp trycks ner i tre sekunder rings användarens larmmottagare upp i fördefinierad ordning och sms + larmnotis skickas ut till larmmottagare.

Inbyggd högtalartelefon

Smartklockan har inbyggt SIM-kort och ringer upp larmmottagare automatiskt vid larm med tvåvägskommunikation (användare pratar direkt med larmmottagare genom klockans högtalartelefon). Larmmottagare kan också ringa direkt till klockan även när det inte är en larmsituation.

Inaktivitetslarm

Anhöriga blir varnade med larmnotis och sms om klockan varit stilla under valda tidsperioder. Denna funktion säkerställer att anhöriga blir varnade om någonting allvarligt inträffat, men användaren inte haft möjlighet att trycka på larmknappen.

GPSklocka

Kopplad till larmcentral

Om larmmottagare inte kan ta emot larmet kopplas det till Sensorems larmcentral som är öppen dygnet runt alltid.

Automatiskt svar

I Sensorem-appen kan larmmotagare ställa in att klockan ska svara automatiskt när någon ringer till den.

Trygghetslarm för äldre

Kvittering av mottaget larm

Om användaren larmar så besvaras larmet antingen av anhöriga eller av Sensorems larmcentral. Bekräftelse skickas ut med sms till samtliga anhöriga avseende vem som tagit emot larmet.

Realtidsposition och geostaket

Larmmottagare ser användarens position i realtid på en karta i Sensorem-appen och mottar larm om användaren lämnar den markerade säkerhetszonen (ställs in i Sensorem-appen).

Trygghetslarm för äldre

Skräddarsydd telefonväxel med tidsinställning

Personlarmet har en skräddarsydd telefonväxel som känner av om en telefonsvarare svarar och kopplar då samtalet vidare till nästa anhörig. Det går att tidsinställa växeltjänsten så att larmet går till specifika larmmottagare vid vissa tider.

Fungerar överallt

Personlarmet fungerar överallt i hela EU, Norge, Schweiz samt Storbritannien (samt i fler länder såsom Australien, Israel och USA om ni kontaktar Sensorem innan avresa). Klockan fungerar överallt där den har mobiltäckning.

 

Så här fungerar inaktivitetslarmet särskilt utformat för ensamarbete

06_switch

Användaren eller anhörig aktiverar inaktivitetslarmet i Sensorem-appen.

04_varning

I Sensorem-appen kan inaktivitetslarmets känslighet ställas in dvs. hur lång tid klockan tillåts vara stilla innan larm skickas till anhöriga.

03_varning

Om klockan varit stilla under längre tid än det som ställts in skickas larm till anhöriga då detta kan indikera att användaren har ramlat och blivit liggande men inte haft möjlighet att trycka på larmknappen.

07_batteri

För att undvika falsklarm känner tjänsten av om klockan ligger på laddning och skickar i sådant fall inte ut något inaktivitetslarm till anhöriga.

05_tid

Förinställt är att inaktivitetslarm inte skickas ut nattetid då klockan normalt är stilla men inaktivitetslarm kan enkelt aktiveras även för nattetid.

Larmkedjan ger extra trygghet på arbetsplatsen

trygghetslarm anhöriga

Enkelt att lägga in larmmottagare

Ni väljer enkelt vilka som läggs in som larmmottagare samt vilken ordningsföljd dessa ska ringas upp i. Det enda som behövs för att lägga till en larmmottagare är dennes telefonnummer och e-postadress och upp till fem larmmottagare kan läggas in. Larmmottagare kan vara vem som helst exempelvis egen larmcentral, platschef, vakthavande befäl eller medarbetare på samma avdelning.

Personlarm barn

Skräddarsydd larmkedja

Om den fysiska panikknappen trycks ner i tre sekunder rings larmmottagare automatiskt upp i fördefinierad ordning och sms + larmnotis skickas till larmmottagare. Telefonväxeln är skräddarsydd och känner av om en telefonsvarare svarar och kopplar då samtalet vidare till nästa larmmottagare. Larmkedjan kan anpassas efter behov så att larmet exempelvis går direkt till en extern larmcentral eller att larmet går till samtliga anhöriga samtidigt där den som svarar först blir den som tar emot larmet.

Säkerhetslarm hot

Larmcentralen besvarar larm

Om ingen larmmottagare svarar kopplas samtalet till Sensorems larmcentral som är öppen dygnet runt alltid! Användaren pratar med larmcentralen från klockans högtalartelefon och samtalet kopplas vidare till SOS Alarm om situationen är akut. SOS Alarm kan sedan skicka ut hjälp såsom polis eller ambulans. Om det även finns behov av väktarutryckningar för situationer som inte är akuta har Sensorem samarbete med en annan larmcentral som erbjuder detta.

Trygghetslarm anhöriga

App för larmmottagare

Användarens larmmottagare laddar ner Sensorems app i App Store eller Google Play Store. Från appen kan larmmottagare följa användarens GPS-position i realtid och får larmnotis om användaren skulle larma.

Vanliga frågor om personlarm